Plezier in je werk. Werkplezier is voor iedereen weer anders. Dat hangt natuurlijk nauw samen met je karakter, opvoeding, cultuur, werkplek, gevoel voor humor, het seizoen, je religie en ga zo maar door.
lees meerGelukkig zijn op het werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe word je gelukkig op het werk? En is werkgeluk wel zo belangrijk? NUzakelijk vroeg het een hoogleraar en een werkgelukdeskundige. bron: NUzakelijk
lees meerIk wil assertief zijn! We "moeten" vaak veel en meten onszelf af aan anderen. Vooral aan mensen die ogenschijnlijk heel goed voor zichzelf kunnen opkomen. Een mening hebben en durven zeggen wat ze willen. Onze degelijke 2-daagse assertiviteitstraining in Arnhem laat je zien, voelen en ervaren dat ook jij dat kan!
lees meerIk wil ook assertief zijn! We "moeten" vaak veel. We meten onszelf meestal af aan anderen. Vooral aan mensen die ogenschijnlijk heel goed voor zichzelf kunnen opkomen. Een mening hebben en durven zeggen wat ze willen. Een degelijke assertiviteitstraining in Utrecht laat je zien, voelen en ervaren dat ook jij dat kan!
lees meerIk wil ook assertief zijn! We "moeten" vaak veel. We meten onszelf af aan anderen. Vooral aan mensen die ogenschijnlijk heel goed voor zichzelf kunnen opkomen. Een mening hebben en durven zeggen wat ze willen. Ze zijn allemaal assertiever dan jij.... Een degelijke cursus zelfvertrouwen en assertiviteit laat je zien, voelen en ervaren dat ook jij dat kan!
lees meerVoor veel mensen is de term life coach nog niet bekend, laat staan wat een life coach doet. Wat doet coaching voor jou en wanneer schakel je een life coach in? In dit blog artikel wil ik hier graag wat duidelijkheid in scheppen, wat doe ik als life coach en wat kan je verwachten van een coaching sessie.
lees meerUit een onderzoek van EenVandaag in december '17 blijkt wederom dat de huidige dertigers, ook wel millennials genoemd, onder zeer grote druk staan. Hoog opgeleid en hoge toekomstverwachtingen veroorzaken een grote druk, waardoor stress en burn-out nú al veel voor komt bij deze groep.
lees meerdecember 2017, tijd om goede voornemens voor 2018 te maken, liefst te beginnen op 1 januari
lees meerAssertiviteit is een verzamelbegrip dat gebruikt wordt in de sociale psychologie. Het betreft de omgang met andere mensen in relaties, werk, scholing en andere sociale situaties. Daarnaast kennen we drie begrippen in gedrag: assertief, sub-assertief en agressief gedrag. Dit blog artikel gaat over de verschillen.
lees meerEchte verandering krijg je door inzicht. Als je met dit inzicht serieus aan de slag gaat, zal er verandering plaatsvinden. Hiermee kan je stress en burn-out voorkomen.
lees meerZelfvertrouwen ontstaat niet in één dag! Zelfvertrouwen zit in jezelf, niet in een boek Je kunt tools en tricks krijgen in een degelijke 2-daagse Cursus Zelfvertrouwen. PBL Coaching geeft deze training in Arnhem, Utrecht en Rotterdam
lees meerDertigers en het dertigersdilemma. Steeds eerder komen mensen in een burn-out. Verwachtingspatronen en sociale druk putten ons uit. We moeten nou eenmaal alle ballen hoog houden.
lees meer100% Zelfvertrouwen Dát is waar heel veel mensen naar opzoek zijn, 100% zelfvertrouwen. Het wordt zelfs vólop aangeboden: Boeken met de titel: 100% zelfvertrouwen 100% zelfvertrouwen en assertiviteitstraining in één dag! Ja ja, en jij gelooft het?
lees meerIk wil ook assertief zijn! We "moeten" vaak veel. We meten onszelf meestal af aan anderen. Vooral aan mensen die ogenschijnlijk heel goed voor zichzelf kunnen opkomen. Een mening hebben en durven zeggen wat ze willen. Een degelijke cursus zelfvertrouwen en assertiviteit laat je zien, voelen en ervaren dat ook jij dat kan!
lees meerBurn-out is een steeds meer voorkomende beroepsziekte Werkgevers doen er goed aan hier aandacht aan te besteden, ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim
lees meerWeinig mensen zullen van mening verschillen over het belang van de onderlinge samenwerking van en binnen teams. Toch is er vaak maar weinig aandacht voor.
lees meerPesten op het werk. Discriminatie, (seksuele) intimidatie, treiterijen door collega's of leidinggevenden. Het komt vaker voor dan je denkt! En de gevolgen voor het slachtoffer zijn echt ernstig te noemen.
lees meerIn een Team is het belangrijk, dat iedereen optimaal presteert. Vaak is dat niet het geval. De oorzaak blijkt vaak te liggen in communicatieproblemen. Elkaar niet begrijpen, omdat we gewoon niet allemaal hetzelfde zijn.
lees meerHet enige wat constant is in het leven, is veranderingen. Alles wat leeft op deze aarde is van voorbijgaande aard. Het is ook een natuurlijk proces. De seizoenen zijn daar een mooi voorbeeld van. En elke verandering vraagt steeds weer om een afscheid, het kunnen loslaten van wat je kent.
lees meerWas iedereen maar zoals ik ...... Dan denkt iedereen hetzelfde als ik, voelt hetzelfde als ik, handelt hetzelfde als ik Dan word ik in elk geval begrepen.
lees meerCadeauboekje met inspiraties, affirmaties en overdenkingen
lees meerRouwen Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Maar er zijn bepaalde factoren aanwijsbaar die van invloed zijn op het rouwproces en het accepteren van het verlies:
lees meerEen ontwikkelingsproces gaat volgens een bepaald proces. Vaak worden we boos op onszelf, als het niet meteen lukt. Maar elke fase van het proces dient afgewerkt te worden!
lees meerControle willen we het liefst allemaal. Dat is een fundamentele behoefte van veiligheid, een overlevingsdrang. We zijn constant aan het scannen, of er gevaar is in onze omgeving. En als er gevaar is, kunnen we direct reageren.
lees meerWat is DISC Om jezelf beter te leren kennen, waaróm doe je wat je doet en handel je zoals je handelt. Je kunt er ook mee zien, wat jouw behoeftes en voorkeuren zijn. Het kan je dus ook helpen om richting te geven aan je loopbaan.
lees meerBurn–out, hoe herken je het, wat zijn de gevolgen. Hoe herken je het fenomeen burn-out. Het niet tijdig zelf erkennen van een mogelijk probleem is het grootste gevaar van de ontwikkeling van een overmatige stress situatie naar een burn-out. Het tijdig herkennen van een langdurige overmatige stress situatie is dus essentieel .
lees meerAngst om de angst “De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest”, is een waar gezegde. Vele mensen hebben angsten voor dingen of situaties die zich nooit voor zullen doen.
lees meerErfelijk of aangeleerd? Vaak wordt er gesproken over erfelijkheid. En natuurlijk zijn er een aantal dingen die erfelijk zijn. Maar bij veel dingen die erfelijk genoemd worden, zet ik mijn vraagtekens.
lees meerOngezond perfectionisme leidt tot verlamming Natuurlijk is er ook zoiets als een gezond perfectionisme. De inzet om iets zo goed mogelijk te willen doen, en daarna trots op jezelf kunnen zijn. Maar, als je altijd streeft naar perfectie, dan ben je nooit tevreden.
lees meerDe mens zit "ingewikkeld" in elkaar, we willen allemaal "ontwikkelen" Maar, hoe doe je dat? Hoe zit het nou écht?
lees meerEr zijn een aantal woorden in ons spraakgebruik (maar ook in onze eigen gedachten), die niet "werken". Woorden die een andere uitwerking hebben dan onze bedoeling is. Onze hersenen geven er een andere "draai" aan.
lees meerVerdriet om verlies = houden van.. Wanneer wij iemand of iets verliezen, blijft er na de rouwperiode verdriet over. Eerst is er misschien een boosheid om het verlies, maar na de acceptatie blijft verdriet om het gemis.
lees meerHuidaandoening blijvend de baas met steun van Coaching! De huid is ons grootste orgaan. De huid reageert op emoties en je gesteldheid. "De huid is de spiegel van de ziel". Huidaandoening kunnen ontstaan als gevolg van psychische problemen of spanningen. De psyche heeft een enorme invloed op onze huid.
lees meerVerlies overkomt iedereen en het komt meestal onverwacht. Het is nooit gemakkelijk. Rouw is het besef van het gemis van iemand die je dierbaar is. Verlies is er in vele vormen. Allereerst denken we hier aan het overlijden van een dierbare
lees meerMassaal verdriet, zoals bij de rampvlucht MH17 van Malaysia Airlines of andere de terroristische aanslagen van tegenwoordig, is heel ingrijpend en heeft een grote impact. Bij gebeurtenissen waarbij veel mensen omkomen, voelt iedereen zich betrokken.
lees meerIn video beelden de gedrag stijlen van DISC
lees meerBekijk deze video met tips om te werken aan meer zelfvertrouwen en assertiviteit
lees meerIk BÉN …. Onzeker - Bang - Boos - Bedroefd - Lelijk - Dom …… Wat zeggen we dat vaak: “Ik bén …… “ vul het maar in….. Maar ís dat wel zo?
lees meerBekijk hier hoeveel invloed stress heeft op de werking van de hersenen
lees meerStress, depressie en angst! Woorden van deze tijd! Deze stoornissen komen in de huidige tijd het meest voor. Stress, depressie en angst kunnen op zichzelf, maar ook allemaal tegelijk ontstaan. Het is belangrijk om de waarschuwingstekens van deze problemen op te merken, omdat je er wat aan kunt doen.
lees meerHSP-er, een term die we veelvuldig horen. Maar wat is het eigenlijk?
lees meerJe veilig voelen Wat kun je doen als iemand je in een groep bijvoorbeeld niet groet en je dat als onveilig ervaart? Het eerste dat bij me opkomt bij deze vraag is: Doe iets aan je gevoel van onveiligheid. Dat klinkt misschien wat kort door de bocht, maar ik zal het toelichten.
lees meerCognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Het is een behandelingswijze waarbij de cognities van de cliënt centraal staan: zijn gedachten, fantasieën, herinneringen en zijn opvattingen over gebeurtenissen.
lees meerDe kracht van woorden Woorden hebben een enorme kracht op ons mensen. Communicatie, het gebruik van woorden, is het laatste wat de mens in haar evolutie heeft aangeleerd. Vandaar misschien dat we er zoveel moeite mee hebben.
lees meerIk moet assertiever zijn, opkomen voor mezelf en meer zelfvertrouwen hebben! Dat is een veel gehoord verlangen. Ik “moet” assertief zijn en meer zelfvertrouwen hebben. En inderdaad dat is wat onze omgeving, onze maatschappij, van ons verwacht.
lees meerMakkelijk gezegd: "je moet eens wat meer zelfvertrouwen tonen en assertief worden". Maar ja....wat is dat? Hoe doe je dat?
lees meerDe D-stijl van DISC staat voor dominant en vurig rood. Een typische D is doortastend, doelgericht, gedreven, assertief, resoluut, competitief, beslist en kortaf.
lees meerDe C-stijl van DISC staat voor consciëntieus en helder blauw. Een typische C is formeel, gestructureerd, logisch, analytisch, precies, wil controle, is objectief, perfectionistisch en weloverwogen.
lees meerDe I-stijl van DISC staat voor interactief en stralend geel. Een typische I is spontaan, expressief, inspirerend, energiek, creatief, levendig en optimistisch.
lees meerDe S-stijl van DISC staat voor stabiel en zacht groen. Een typische S is bescheiden, dienstbaar, sociaal, gevoelig, oprecht, informeel, geduldig, begripvol en bedachtzaam.
lees meerDe Karakterscan © is een persoonlijkheidstest, die inzicht geeft in de verschillende levensgebieden. Daarin wordt de score aangegeven op maar liefst 12 karakteristieke eigenschappen.
lees meerEen overzicht van veel voorkomende combinaties in kwaliteit - valkuil - allergie - uitdaging
lees meerIeder mens heeft natuurlijk zijn/haar kwaliteiten. Toch is het vaak lastig om ze bij jezelf te benoemen en herkennen en dat is eigenlijk ook heel logisch. Een echte kwaliteit die je hebt is voor jezelf vaak zo gewoon en vanzelfsprekend dat je niet het gevoel hebt dat dit een kwaliteit is. Vaak zie je ze wel bij anderen maar niet bij jezelf.
lees meerMidlife: crisis of kans is een Coachingstraject voor mannen en vrouwen die in hun midlife zitten of komen. Midlife en de midlifecrisis: “is dit nou alles?”
lees meerAls Personal LifeCoach help ik je om jouw wensen duidelijk te krijgen, je doelen te bereiken vanuit eigen kracht, op welk gebied dan ook. Zowel privé als zakelijk.
lees meerRationeel Emotieve Therapie (RET) is een vorm van cognitieve gedragstherapie ontwikkeld door Albert Ellis (1913). Ellis gaat uit van de veronderstelling dat het denken (gedachten, vaste overtuigingen, interpretaties etc.) het gevoel controleert.
lees meerBDR - Body Drum Release. Body Drum Release is een methode waarbij de LifeCoach afwisselend trommelt op de linker en rechterkant van het lichaam van de cliënt. Daardoor raakt de cliënt diep ontspannen, worden de hersenhelften bilateraal gestimuleerd er ontstaat een verruimd bewustzijn.
lees meerVolgens de opvattingen van Voice Dialogue methode zijn er verschillende deelpersoonlijkheden in ieder mens aanwezig. Ik zelf noem het liever “verschillende kanten in jezelf”
lees meerVakantie: een relatietest Eindelijk vakantie...... Maar wat doet dat met jouw/ jullie relatie? Is die er tegen bestand dat je 24 uur op elkaars lip zit?
lees meerHoor jij ook vaak mensen tegen je zeggen: "je moet assertiever worden!" Ja, dat wil je zélf ook wel. Maar hoe????
lees meerWanneer kies je nou voor Coaching? Als Personal LifeCoach help ik je om jouw wensen duidelijk te krijgen, je doelen te bereiken vanuit eigen kracht, op welk gebied dan ook. Zowel privé als zakelijk.
lees meerPsycholoog of Personal LifeCoach; het verschil Onderstaande visie is mijn persoonlijke beleving van het verschil in werken tussen een Psycholoog en een LifeCoach, waarin ik zo objectief mogelijk ben. De Personal LifeCoach = mijn persoonlijke manier van werken.
lees meerPassief agressief gedrag is een vorm van verzet, maar niet openlijk. Het komt veel voor in alle vormen van relaties, maar met name in partner-relaties. Door passief agressief gedrag toon je je kwaadheid op een indirecte manier. Voor sommigen is passief agressief gedrag geen bewuste keuze. Het is een aangeleerde (overlevings)strategie geworden. Dat is meestal ontstaan in de jeugd.
lees meerOns gedrag is uiterlijk zichtbaar, maar vaak hebben we daar zélf geen erg in. Door het maken van een Persoonlijke DISC gedragstijl analyse, krijg je daar inzicht in. Hierdoor kan je als het nodig is, gebruik maken van je kwaliteiten en daardoor minder onzeker overkomen op een ander.
lees meerEen DISC Profiel is een instrument om jouw eigen gedrags voorkeur in kaart te brengen.
lees meerAssertiviteit is een gedragsstijl, waarbij je opkomt voor je eigen mening en rechten op een manier waarbij je ook de ander respecteert. Hierin zijn drie verschillende stijlen te onderscheiden: assertiviteit, subassertiviteit en agressiviteit.
lees meer